Home   CV-installaties   Sanitair   Water-,riool en gasinstallaties    Ventilatie en wtw   zonnesystemen  Vernieuwen CV-ketel  Service en onderhoud  aanvraagformulier

fotoboek   Veelgestelde vragen   Contact

 
    

 

 

Solar-systemen

 

Het veranderende klimaat en de uitputting van grondstoffen voor brandstof en daarmee stijgende prijzen dwingt ons tot het ontwikkelen van milieubewuste alternatieven. De ontwikkelingen hierin gaan dan ook met rasse schreden vooruit. Een van die ontwikkelingen is de toepassing van solar-systemen, welke zonlicht gebruiken om water te verwarmen (zonneboiler-systemen) of om electriciteit op te wekken (PV-systemen). De overheid stimuleert dit door geregeld subsidiebudgetten te reserveren om de consument (en ook de bedrijven) over de streep te trekken hierin te investeren.(ministerie van VROM) Doorgaans hoeft U geen vergunning aan te vragen voor het laten installeren van zonnepanelen, echter sommige gemeentes hebben hieromtrend wel richtlijnen voor.

 

Zonneboilersystemen verwarmen dmv warmte-overdracht van dakpanelen aan een vloeistof (water- of glycolmengsel) een waterhoeveelheid in een boiler/voorraadvat. Dit verwarmde water wordt al dan niet door een gekoppeld naverwarmingstoestel  verder opgewarmd (indien nodig) en gebruikt voor  sanitaire waterbehoefte of voor een verwarmingsinstallatie. (dit laatste komt niet zoveel voor omdat het rendement 's winters, als er verwarming nodig is, door weinig zonlicht veel lager is dan 's zomers.                       

PV-systemen (photo-voltaļsch) zetten het zonlicht om in electriciteit. Vanuit de kristallen in de zonlichtpanelen gaat de stroom naar een omvormer welke de energie geschikt maakt om aan het lichtnet af te geven. In sommige situaties wordt er meer stroom opgewekt dan er wordt afgenomen door electrische apparaten ed.. Het overschot gaat via de electriciteitsmeter naar de stroomleverancier; de meter loopt dus "achteruit". Veelal hebben de stroomleveranciers voor deze teruglevering afspraken opgenomen mbt de financiele vergoeding welke in mindering gebracht wordt op Uw energie-rekening. Terwijl U in het zonnetje zit lost het PV-systeem vanzelf al een stukje investering af !

Bij Installatiebedrijf R.Sonderkamp kunt U terecht voor de complete uitvoering en advisering in deze.

Nieuwsgierig? Aanvraagformulier

 

Contact

Home

 

 


         

Questions or problems regarding this web site should be directed to [rolf@sonderkamp.nl].
Copyright © 2012 [Installatiebedrijf R.Sonderkamp Kessel]. All rights reserved.
Last modified: 07/12/12.